Risti sa iti sparga cineva mailul? Vezi topul celor mai proaste parole si afla daca a ta e sigura sau nu

Foarte putini sunt cei care au parole sigure, in ciuda deselor cazuri in care utilizatorii se trezesc cu contul de mail ori de Facebook spart.
Risti sa iti sparga cineva mailul? Vezi topul celor mai proaste parole si afla daca a ta e sigura sau nu
Multi dintre noi avem o problema cu creativitatea atunci cand trebuie sa alegem o parola pentru mail sau pentru diverse site-uri, potrivit Trustware, care a publicat recent Global Security Report 2012. Documentul arata ca userii din categoria business aleg foarte des "Password1", atunci cand trebuie sa-si securizeze un cont.
De ce aceasta este folosita de atat de multe persoane? Pentru ca satisface cateva dintre cerintele departamentului de IT: are litere mici, o litera mare si o cifra. Iar numarul de caractere este suficient.
Totusi, cei care vor sa se stie in siguranta, ar face bine sa gaseasca ceva mai creativ, poate cu un cuvant ceva mai putin folosit.
O metoda pentru testarea parolei este oferita de Microsoft, pe site-ul lor. Trebuie doar sa introduci parola intr-o casuta, pentru ca site-ul sa calculeze cat este de usor de spart si sa iti dea un scor. 
 
Cum sa alegi o parola greu de spart
Exista cateva sfaturi care te pot ajuta sa te feresti de hackeri, dar si de prietenii tai care ti-ar putea sparge contul:
1. Evita sa folosesti doar litere. O parola nu trebuie sa fie doar suficient de lunga, ci si suficient de complicata. Asa ca o combinatie ideala ar fi formata din litere mici, litere mari, numere si caractere speciale.
2. Alege parole de 8 caractere sau chiar mai lungi.
3. Nu folosi aceeasi parola si acelasi user pentru toate site-urile pe care ai conturi, pentru ca risti sa te trezesti cu toate sparte simultan.
 
TOP-ul celor mai proaste parole
SplashData a publicat la sfarsitul anului trecut o lista a celor mai proaste parole, ordonate dupa cat de des sunt alese de utilizatorii de Internet din lumea intreaga.
Iata cele mai proaste parole pe care le-ai putea avea la contul de mail sau pe Facebook:
  1. password
  2. 123456
  3. 12345678
  4. qwerty
  5. abc123
  6. monkey
  7. 1234567
  8. etmein
  9. trustno1
  10. dragon
  11. baseball
  12. 111111
  13. iloveyou
  14. master
  15. sunshine
  16. ashley
  17. bailey
  18. passw0rd
  19. shadow
  20. 123123
  21. 654321
  22. superman
  23. qazwsx
  24. michael
  25. football

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rog sa păstrați un limbaj adecvat , si daca lasati un comentariu anonim , spunetiva numele...Multumesc

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More