Google are acces la cele mai intime secrete ale tale. Trei pasi prin care te poti salva de dezastru

Mai este doar o saptamana pana cand Google va aplica schimbarile controversate in politica de confidentialitate, care permit stocarea si utilizarea informatiilor personale ale userilor.
Google are acces la cele mai intime secrete ale tale. Trei pasi prin care te poti salva de dezastru
Insa exista o modalitate prin care poti impiedica tentativa gigantului on-line de a-ti construi un profil permanent, care ar putea sa includa informatii personale, inclusiv varsta, sexul, domiciliul sau orietarea sexuala.
De la 1 martie nu o sa mai poti opta pentru a nu fi inclus in noua politica, care a fost aspru criticata de militantii pentru protectia datelor personale si contestata la autoritatile din SUA.
Insa, inainte de aceasta data poti sa-ti stergi istoricul de navigare, care va limita posibilitatile Google de a-ti inregistra fiecare miscare, inclusiv secretele jenante.
Iata cum poti sa faci asta:
1. Acceseaza pagina Google si intra pe contul tau. Utilizeaza meniul de sub numele tau din partea dreapta-sus, pentru a accesa setarile tale. Da un click pe “setarile de cont” (account settings), conform imaginii.
2. Gaseste sectiunea numita “servicii” (services) si vei gasi link-ul “vezi istoricul web vizibil sau invizibil” (view, enable, or disable web history), asa cum este in caseta rosie. Da click pe el.
3. In final poti sterge toate detaliile cautarilor tale facand click pe “sterge istoricul web” (remove web history), evidentiat in caseta rosie. Odata ce ai facut asta, istoricul va ramane invizibil.
Altfel, istoricul navigarilor tale va impiedica Google de a-ti depista si stoca aceste informatii, pe care le poate utiliza in folos propriu.
...

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rog sa păstrați un limbaj adecvat , si daca lasati un comentariu anonim , spunetiva numele...Multumesc

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More