Primul autovehicul cu o soba cu lemne (Video)

Pascal Procop, in varsta de 38 de ani, din Mettmenstetten, Elvetia, a reusit sa stabileasca un nou record mondial, conducand un Volvo 240, fabricat in anul 1990, care contine o soba cu lemne pe deplin functionala.
Acesta este modul original prin care tanarul a ales sa se lupte cu frigul neandurator care a lovit intreaga Europa in acest an informeaza World Records Academy.

Nu este singurul success inregistrat de un Volvo, dar este unul dintre cele mai inedite. Guinness World Record pentru cel mai mare kilometraj al unui vehiculul a fost stabilit tot de un Volvo din 1966 P-1800 detinut de Irvin Gordon East Patchogue, New York, Statele Unite ale Americii, care a contorizat peste 4.586.630 km (2.850.000 mile) pana in decembrie 2010.

Masina este si acum condusa zi de zi si inregistreaza peste 160.000 km pe an, si datorita faptului ca participa deseori la spectacole si evenimente auto din Europa si Statele Unite ale Americii.

Guinness World Records a recunoscut, de asemenea, recordul mondial pentru cea mai mare parada de masini Volvo: 570, realizata de Forumul Volvo, in asociere cu Boss Auto (Polonia), in Katowice, Polonia.

Dar ingeniozitatea lui Pascal Procop este una dintre cele mai uimitoare si chiar merita sa fie inregistrata in cartea recordurlor. El a inlocuit locul pasagerului din fata din masina sa, Volvo 240 station wagon, cu o soba care functioneaza cu lemne. Pascal a decis sa instaleze acest sistem de incalzire, nemaivazut pama acum intr-un autovehicul, dupa ce i s-a stricat radiatorul masinii.

El a inlaturat pur si simplu scaunul din fata al pasagerului, pentru a face loc sobei masive, si a adaugat un cos de fum ca sa previna intoxicatia cu monoxid de carbon.

Puteti viziona in filmuletul de mai jos, cum a reusit Pascal sa lupte cu aceasta iarna aspra, stabilind in acelasi timp si un record mondial.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rog sa păstrați un limbaj adecvat , si daca lasati un comentariu anonim , spunetiva numele...Multumesc

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More