Peste 200.000 de romani, victime ale unui atac pe Facebook

Cu totii au fost pacaliti in urma unei escrocherii clasice.
Peste 200.000 de romani, victime ale unui atac pe Facebook
Peste 200.000 de romani sunt pacaliti ca pot afla cine ii urmăreşte pe Facebook, mai bine de jumatate dintre acestia ajutand la propagarea atacului pentru ca „vorbesc despre asta”. Tag-jacking-ul, cel mai simplu mecanism de propagare a escrocheriilor in retelele sociale ramane foarte eficient.
Reteta de baza a aplicatiei frauduloase este una destul de veche: pe scurt, ti se promite lista completa a celor care ti-au vizitat profilul pe Facebook. Pana acum aceasta inselătorie circula doar in limba engleza, insa acum o gasim adaptata in limba romana, intr-un mod foarte ingenios, ce da suficienta credibilitate.
’’Textele capteaza atentia prin faptul ca sunt foarte bine scrise, la persoana intai, intr-un mod care suscita interesul, iar in imaginea care se presupune ca prezinta topul urmaritorilor tai apar poze reale de profil ale celor din lista ta de prieteni. De remarcat faptul ca numele paginii nu are nicio legatura cu rolul ei in aceasta escrocherie, acesta fiind, probabil, un truc la care creatorii ei au recurs pentru a evita blocarea de catre sistemul de monitorizare al Facebook’’, explica Tudor Florescu, Online Threats Analyst, Bitdefender.
Odata captata atentia, clicul care ii va duce pe curiosi pe pagina aplicatiei este foarte usor de obţinut. Pentru a putea instala aplicatia promisa, vizitatorii trebuie sa dea ’’Like’’ paginii pe care au ajuns, astfel incat orice continut publicat pe ea, inclusiv eventuale linkuri periculoase, vor aparea în Timeline-urile lor.
Cu alte cuvinte, nu numai curiosii care vor sa-si afle urmaritorii, ci şi prietenii lor virtuali ajung, astfel, ss se expuna unor viitoare pericole infomatice.
Foarte important este ca aplicatia instalata cere permisiuni extinse, printre care si posibilitatea de a posta mesaje in numele utilizatorului.
Prin dezinstalarea aplicatiei „Cine te urmareste indeaproape”, utilizatorii pot intrerupe actiunea de promovare a ofera protectie gratuita impotriva acestor pericole.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rog sa păstrați un limbaj adecvat , si daca lasati un comentariu anonim , spunetiva numele...Multumesc

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More